Ülenurmel saab taas näha Eesti kauneimaid tõuloomi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tarkusepäeval, 1. septembril, kui paljud lapsed alustavad kooliteed, kogunevad Ülenurmele Eesti põllumajandusmuuseumisse riigi kaunimad tõuloomad – lambad, lehmad, hobused, vutid –, kelle seast selgitatakse välja publiku lemmikud. Päeva on sisustatud eripalgelise tegevusega ning kohal on üle 160 laadakaupleja. Päeva alustavad Ivo Linna ja Antti Kammiste ning lõpetab simmaniga ansambel Konterbant. 

Eesti tõuloomakasvatuse liidu 25. sünnipäeva tähistamiseks avatakse kell 10 stendinäitus. Tõuloomad tulevad püünele alates kella 11.30, kui tutvustatakse tõugusid. Kell 15.30 valitakse publiku lemmik, kelleks osutub kõige tugevama aplausi pälvinud loom.

September on Eesti toidu kuu ning ka selle pidulik avamine toimub 1. septembril Eesti põllumajandusmuuseumis. Mõnusat eesti toitu pakub muuseumiköök ja kohal on Vladislav Koržets kalaroogade õpiköögiga. Lisaks õpetab piimandusmuuseum võid tegema ning C.R. Jakobsoni talumuuseum näitab, kuidas sõira valmistada.

Muuseumi alal näitavad oma oskusi narko-, tolli- ja päästekoerad ning Tartu koertekeskuse koerad ning tutvustatakse hobusetõugusid ja loomateraapiat. Mängulisema loomuga külalised saavad kätt proovida kummilehma lüpsmises või õnneloosis. Tartu ülikooli muuseumi Hullu Teadlase kabinet korraldab põnevaid eksperimente. Kel aga palju jõudu, see on oodatud osalema rammumehevõistlusel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles