Järelvaadatav: Tartu ülikooli uus rektor Toomas Asser andis ametivande

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selleks reedeks seati Tartu ülikooli aula kõige pidulikumasse rüüsse, sest uus rektor andis ametivande ning sai presidendilt kaela ametiketi.

Tseremoonia avas ülikooli nõukogu esimees Ruth Oltjer. Seejärel esinesid tervituskõnega professor Tõnu Lehtsaar ning president Kersti Kaljulaid. Ametivande andmisele ja ametiraha üleandmisele järgnes professor Toomas Asseri inauguratsioonikõne.

Lisaks esines tervituskõnega haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Rektorite nõukogu nimel kõneles Tallinna tehnikaülikooli rektor professor Jaak Aaviksoo ning Tartu ülikooli üliõpilaskonna esimees Allan Aksiim. Muusikalisi vahepalu pakkus ülikooli kammerkoor dirigent Triin Kochi juhatusel.

Neurokirurgia professor Toomas Asser valiti rektoriks tänavu 26. aprillil. Tema ametiaeg algas 1. augustil ja see kestab viis aastat.

Tartu ülikool pidi sedapuhku valima uue rektori erakorraliselt, sest eelmine rektor Volli Kalm suri ootamatult eelmise aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles