Uudne uuring võtab luubi alla tartlaste käiguteed

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
artu linnavalitsus tahab teada, kuidas tartlased liiguvad, millal ja milliseid marsruute nad eelistavad, et linnaplaneerimises elanike eelistusi arvesse võtta.
artu linnavalitsus tahab teada, kuidas tartlased liiguvad, millal ja milliseid marsruute nad eelistavad, et linnaplaneerimises elanike eelistusi arvesse võtta. Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Läinud reedest kogub Tartu linnavalitsus andmeid tartlaste ja lähiümbruse rahva liikumise kohta, et saada ülevaade elanike liikumisharjumustest. Ühtlasi loodetakse uuringu abil kavandada paremini ühistransporti ja teisi keskkonda säästvaid transpordiliike.

Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna projektijuht Jaanus Tamm andis teada, et eilseks oli 27 000 eurot maksvale uuringule pisut üle 200 vastuse juba esitatud. «Täpsemalt uurime seda, kuhu inimesed liiguvad, mis kell nad seda teevad ja mis transpordivahendit nad enim kasutavad,» selgitas ta.

Uuring koosneb kahest osast: veebipõhisest ankeedist ja interaktiivsest kaardirakendusest. Interaktiivse kaardi kasutamine andmete kogumisel on ühe uuringupartneri, OÜ Skepast & Puhkim linnaplaneerija Kadri Vahtra sõnul võrdlemisi uus meetod. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles