Tartu kutsub linlasi raekoja platsile üheslaulma (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Tartu raeplatsil lüüakse pühapäeva õhtul laul lahti.
Ka Tartu raeplatsil lüüakse pühapäeva õhtul laul lahti. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval, 19. augustil kell 19 on tartlased oodatud Raekoja platsile, kus ETV otseülekande vahendusel saab osa võtta Tallinna lauluväljakul toimuvast EV100 suure suvise peonädala ühest tähtsündmusest – üheslaulmisest.

Tartu linnapea Urmas Klaas kutsub kõiki linlasi 19. augusti õhtul Tartu Raekoja platsile, kus toimub samuti üheslaulmise pidu. «Paneme ka Tartus kui laulupidude sünnilinnas need kõigile tuntud ja tähendusrikkad laulud kõlama,» soovib linnapea.

Tartus saab Tallinna lauluväljakul toimuvale üheslaulmisele kaasa laulda ja kaasa elada ETV otseülekande vahendusel. Raekoja platsile on selleks puhuks paigaldatud suur ekraan ja toolid. Ülekande algus on kell 19 ja  lõpp kella 0.30 paiku.

EV 100 lehel saavad kõik oma osaluse üles märkida, et moodustuks Eesti rahva üleilmne ühendkoor. Koori registreerunute arv kuvatakse veebilehel EV100.ee, mobiiliäpis ja ETV otseülekande ekraanil. 

Üheslaulmine on kaheosaline pidu, mille esimeses osas «Laulu võim» saab Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks laulda sada minutit järjest. Lauldakse teada-tuntud lihtsaid laule armastatud näitlejate, lauljate ja kooride seltsis. Esimeses osas on eeslauljateks Jaan Tätte, Evelin Võigemast, Eeva Talsi, Lauri Õunapuu, Priit Võigemast, Maria Listra, Hele Kõrve, Jan Uuspõld, Mait Malmsten, Marta Laan, Liina Vahtrik, Riina Maidre, Jaan Pehk, Jarek Kasar, Tiit Kikas, Arno Tamm, Kihnu Virve, Andero Ermel, Kadri Voorand ja Estonian Voices.

Õhtu teises osas «Sajandi sumin» saab kaasa laulda koos mitmete Eesti bändidega: Curly Strings ja Estonian Voices, Singer Vinger, Metsatöll, Vaiko Eplik, Miljardid, Smilers, Karl-Erik Taukar Band ning Estraadiraadio Kaire Vilgatsi, Tõnis Mäe ja Ivo Linnaga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles