RMK müüb kuusevaraste ohvriks langenud jõulupuid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuud.
Jõulupuud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuusevaraste poolt riigimetsast maha raiutud puid ei jäeta metsa, vaid Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) müüb neid Tartu puukoolis.

Viimase nädala jooksul on kolmel korral tabatud riigimetsas tegutsenud kuusekratte, kes on maha saaginud sadu puid, rääkis RMK metsamajanduse keskkonnajuht Toomas Väät Kuku raadio saates «Keskkonnatelk».

«Kõigil kolmel korral on RMK töötajad kuusevargad kätte saanud ja asja menetleb edasi politsei,» rääkis Väät.

Tema sõnul ei jäeta kuusevaraste ohvriks langenud puid metsa alla vedelema, vaid neile püütakse omanik leida. Tänavu müüakse neid Tartu puukoolis.

Naine keeldus varastatud kuusega ühes toas viibima

RMK ise jõulukuuskede kasvatamisega ei tegele, küll aga organiseerib retki, mille osaleja saab ise metsast kuuse valida. Ka on võimalik ise  omal käel minna riigimetsa kuuse järgi, sellest RMKd teavitades.

Väädi sõnul on nad saanud kuusetoojatelt toredaid kõnesid. Näiteks helistas üks mees, kelle sõnul tema naine pole nõus varastatud kuusega ühes toas olema, ning mees teatas, et kandis RMK arvele raha üle ja läheb nüüd metsa kuuse järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles