Kääpa kohvikutepäeva uudistas ka kaugema kandi rahvas

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääpa kohvikutepäeva korraldaja Annika Oras ja tema abikaasa Kaarel Oras avavad ka tänavu kohviku Magus Elu, mis asub samuti Kalevipoja muuseumi juures.
Kääpa kohvikutepäeva korraldaja Annika Oras ja tema abikaasa Kaarel Oras avavad ka tänavu kohviku Magus Elu, mis asub samuti Kalevipoja muuseumi juures. Foto: Janno Zõbin

Läinud laupäeval äratati taas üheks päevaks üles kogukonnakohvikud Jõgevamaal Mustvee vallas Kääpa külas ja selle lähistel. Neljandat korda avati kohvikutepäev, kus hea ja paremaga kostitas külalisi kaheksa puhvetit.

Kuna Kääpa jões asub Kalevipoja mõõk ning rahvuseeposes on oma sõna öelda siilil, oli just viimane see, kes ehtis kohvikutepäeva flaierit ning andis kahele kohvikule nime: minna sai Kose Siili Ühe Euro kohvikusse ja Siili Keedupotti.

Kohvikutepäeva peakorraldaja Annika Oras avas koos abikaasa Kaarliga kohviku Magus Elu Kääpal looduskaunis ja idüllilises paigas Saare rahvamaja juures, sealsamas leidis aset ka rahvamuusikaansambli Tuustar kontsert.

«Inimesi käis natuke vähem kui mullu, kuid sel aastal oli kaugema kandi rahvast kindlasti rohkem. Paljud olid õnnelikud, et nad Jõhvi-Tartu maanteelt ära keerasid ja just siia jõudsid,» ütles Oras.

Puidust käsitöötooteid valmistav ettevõte OÜ Mäerand Grupp avas tootmishoonena kasutatavas kaarhallis MG kohviku, kuhu paigaldati pilkupüüdev rippvalgustus, lava ja suur kiik lastele. Kohviku atmosfäär oli hubane ja pisut kummastav, õhtuseid külalisi rõõmustas sealsamas toimunud Paul Neitsovi kontsert. «Ma loodan, et oleme ikka iga aastaga paremaks läinud. Topsikook ja burger on need välja kujunenud toidud, mis inimestele meeldivad ja mida selgi aastal pakume,» rääkis kohviku üks organiseerija Egle Plato. Burger oli tõepoolest toitev, rammus ja tunduvalt maitsvam kui näiteks bensiinijaamades pakutav samanimeline suupiste. Teist aastat järjest oli MG kohvikus lastele avatud ka väike indiaanionn.

Orase sõnul peetakse Kääpa kohvikutepäeva kindlasti ka järgmisel aastal, mil juba esimest juubelit tähistatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles