Galerii: Tartuffi juhatas sisse suur filmikontsert

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff avatati esmaspäeva õhtul filmikontserdiga «Põhjavaim. Eesti filmi maastikud». 

Eesti suurimaks vabaõhukinoks muutunud Tartu raeplatsil astusid täna õhtul kell 22 lavale 300 Tartumaa lauljat, kes esitasid tuntud kodumaiseid kooripalu, taustaks meie filmidest pärit maastikud. Filmikontserdi panid kokku režissöör Jaak Kilmi, muusikajuht Küllike Joosing ja videokunstnik Alyona Movko.

15 minutit varem tervitasid linlasi Tartuffi juht Agnes Nurme ja linnapea Urmas Klaas. Õhtu lõppes USA režissööri Sydney Pollacki igihalja armastusfilmi «Minu Aafrika» seansiga.

Kokku on laupäevani kestva Tartuffi kavas 15 filmi, mis käsitlevad armastuse erinevaid variatsioone. Tartu kui UNESCO kirjanduslinna staatusest ajendatuna on festivali üks teema kirjandus ja ekraanile jõuavad ka Astrid Lindgreni ja Oscar Wilde'i eluloofilm.

Venemaalt tulevad külla äsja Karlovy Vary festivalil eriauhinna võitnud filmi «Hüppaja» režissöör Ivan I. Tverdovski ja naispeaosatäitja Anna Slju ning Saksamaalt filmi «Adam» režissöör Maria Solrun, operaator Joanna Piechotta ja peaosatäitja Magnús Mariuson.

Tartuff on Baltimaade suurim vabaõhufilmifestival, mis toimub juba 13. korda. Nagu tavaks saanud, näidatakse lisaks suure platsi filmidele Athena keskuses dokumentaal- ja lastefilme ja osaleda saab arvukatel eriüritustel. Kõik festivali seansid on vaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles