Galerii: Emajõe ääres õngitsesid tartlased linnapeaga võidu

Ode Maria Punamäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 10 algas Tartu kesklinnas Kaarsilla ja Võidu silla vahelisel alal kalapüügivõistlus, millest võtab osa ligi veerandsada kalastajat. Õngitsemisvõistlusega avati ühtlasi ka Emajõe festivali perepäev.

«Tartu turult saab küll väga maitsvat haugi, kuid loodetavasti täna sinna minema ei pea,» avas Tartu linnakirjanik Mika Keränen naljatledes võistluse. Nagu juba traditsiooniks kujunenud, võtab võistlusest osa kogenud kalastaja linnapea Urmas Klaas, kes soovis ka omalt poolt toredat eesseisvat Emajõe festivali.

Kalastamisvõistlusel sai osaleda nii individuaalselt kui ka võistkonnana. Kokku tuli õngitsema 16 kalameest ja kuus kalastajate tiimi. Võistukalastamine kestab keskpäevani, pärast mida kaalutakse saagid üle ja selgitatakse võitjad.

Tänavune noorim kalastaja, 3-aastane Sander osaleb koos ema ja vanema vennaga kalastuskonkursil juba teist suve järjest.

«Eriti hea meel on selle üle, et iga aastaga osaleb võistlusel üha rohkem lapsi,» sõnas ürituse korraldaja Lea Saar. Tänavune noorim kalastaja, 3-aastane Sander osaleb koos ema ja vanema vennaga kalastusvõistlusel juba teist suve järjest.

Lisaks peredele ja noortele kalastushuvilistele tuli võistlema ka kogenud kalamehi üle terve eesti. Pealinlane Mati Banhard, keda korraldajad lausa Emajõe spetsialistiks hüüavad, kasutab võitjatiitli saamiseks spetsiaalset sööta ning õngitseb kalu võimalikult sügavalt.

Emajõgi on latikajõgi

Emajõgi on teada-tuntud kui kalarikas veekogu, kus leidub ligi 36 erinevat kalaliiki. Palju püütakse siit viidikat, aga ka nurgu, särge, säinast, turba, kiiska, ahvenat ja latikat. Just latikas on sel aastal olulisel kohal, kuna esimest korda selgitatakse võistlusel välja ka Emajõe kangeim latikakütt.

Raskeima latika püüdja kroonitakse täna kell 13.30 Atlantise ja Võidu silla vahelisel laval 2018. aasta latikakuningaks. «Emajõgi on latikajõgi: ilusaid suuri latikaid on siit alati püütud,» kinnitas Saal.

Kalapüügivõistlus «Heade võtete jõgi» on Emajõe festivali programmis juba 11. korda. Seni on noorim osaleja olnud kahe ja poole aastane ja vanim pea 80-aastane. Suurim kalakogus, mis kahe tunniga on saadud, oli 8,3 kilo. Selle rekordi püstitas 2008. aastal Enno Toomla.

Võistlust korraldavad Emajõe nupuklubi ja Lõuna-Eesti kalastajate klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles