Galerii: Madridi Reali suured võidud jõudsid Tartusse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. augustil on maailma jalgpalliüldsuse pilgud suunatud Tallinnale, kus valitsev Meistrite liiga võitja Madridi Real mängib valitseva Euoopa liiga tšempioni Madridi Atleticoga välja tänavuse UEFA Superkarika. Gigantse vutisündmuse hõngu on tunda ka Tartus, kus avati täna Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis erinäitus Madridi Reali lähimineviku suurtest võitudest.

Näitusele on üles seatud poolsada eset. Näha saab nii finaalides kasutatud varustust, näiteks mängusärke- ja palle, kui ka võidetud auhindu. Nagu rõhutas spordimuuseumi juhataja Siim Randoja, on tegemist kordumatu võimalusega ajaloo edukaima jalgpalliklubi trofeede ja teiste rariteetidega tutvuda.

Realiga hakkas spordimuuseum näituse osas läbirääkimisi pidama kohe Meistrite liiga finaali järel. Suurt abi saadi Hispaania suursaatkonnalt, tänu kellele loodi Realiga otsekontakt. Asjad hakkasid sujuma ning lõpuks panid hispaanlased kokku täiesti uue näituse, mis arvestas suuresti spordimuuseumi soovide ja mõtetega. «Nad ise on väga uhked oma viimaste aastate suurte võitude üle, sestap on fookus just nendel,» lisas Randoja.

Näitus jääb avatuks 23. augustini ning et sellest saaks osa võimalikult paljud huvilised, on muuseum näituse ajal avatud erandkorras iga päev (kaasa arvatud 20. augustil) kell 11–19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles