VIDEO: õnnesärgis sündinud! Karlova sadamas plahvatas jett, kõrge õhulennu teinud noor juht pääses ehmatusega

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Juuli lõpus juhtus ehmatav intsident Tartus Karlova sadamas, kui sadamasilla lähedal plahvatas Emajõele suundunud jett. Veesõidukit juhtinud noormees paiskus plahvatuse tagajärjel kõrgele õhku ja prantsatas jõkke, kuid suutis ise sillale ronida ja pääses teadaolevalt suuremate vigastusteta.

Karlova sadama sadamakapten Toomas Oks rääkis, et on näinud intsidenti turvakaamera salvestuselt ning täpsemaid asjaolusid ei tea.

«Kahjuks vee peal vahel juhtub selliseid asju ja ka eelmistel aastatel on siin-seal paate õhku lennanud. Ilmselt läks noor jetijuht tankimisega natuke liiga hoogu ja see plahvatuse põhjustas, kuid mis täpselt juhtus, selle kohta info puudub,» rääkis Oks.

Ta lisas, et tegemist oli igas mõttes väga õnneliku õnnetusega, sest läheduses viibis ka Saadjärve päästekaater, mis viis jõel läbi üht koolitust. Kaater jõudis loetud sekunditega sadamasilla juurde ja asus põlevat jetti kustutama.

Plahvatanud masinalt jõkke kukkunud noormehe tervisliku seisundi kohta Oksal põhjalikumad andmed puuduvad, kuid midagi liiga hullu temaga ilmselt ei juhtunud, sest õnnetusele järgnenud päeval olevat ta sadamast läbi käinud. «Vasakut jalga olevat ta siiski natuke longanud,» möönis sadamakapten. Ta lisas, et antud juhtum tõestab ilmekalt ka päästevesti vajalikkust: kui noormehel seda seljas poleks olnud, võinuks asi märksa traagilisemalt lõppeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles