Riigikohus kolib mõneks ajaks ERMi endisesse peamajja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski tänaval ERMi endises peahoones on praegu käsil väike sanitaarremont, sest sügisel hakkab seal ajutiselt tööle riigikohus.
Veski tänaval ERMi endises peahoones on praegu käsil väike sanitaarremont, sest sügisel hakkab seal ajutiselt tööle riigikohus. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus andis teisipäeval loa Toomemäel asuva riigikohtu maja ümberehitamiseks ja laiendamiseks. Praegu kestab veel ehitushange, mille pakkumuste esitamise tähtaeg on 3. september. Ehitajad hakkavad kohtumajas tööle sügisel.

Sellepärast kolivad 19 riigikohtunikku ja teised riigikohtu 116 töötajat õige pea Veski tänavale Eesti Rahva Muuseumi endisesse peamajja, kus enne rahvusmuuseumit töötas kohus. Asendusruumid on riigikohus üürinud 2020. aasta jaanuarini.

Riigikohtu direktorile Kerli Rauale tundus Veski tänava maja veel eelmisel suvel asendusruumideks mitte sobivat. Toona tõdes Raud, et hoone seisukord jätab soovida ja sobilikuks kohandamise hind olnuks samas suurusjärgus riigikohtu oma maja ümberehituse hinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles