Lennujuht: saime väljalastud raketist teada 2,5 tundi hiljem (6)

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Salumäe
Üllar Salumäe Foto: Meelis Meilbaum

Eesti õhuruumis tsiiviillendude ohutuse eest vastutava Lennuliiklusteeninduse ASi juhatuse liige, iga päev lennujuhi tööd tegev Üllar Salumäe tunnistab, et teisipäeval Pangodi kohal Hispaania hävitajalt eksikombel välja tulistatud rakett kujutas endast potentsiaalset ohtu. Samas ei tekitanud eriline intsident tol päeval ametis olnud lennujuhtidele ühtki erakorralist tööülesannet.

Lõppeval nädalal haaras paljude tähelepanu juhtum, kus Hispaania hävituslennukilt kogemata välja lastud õhk-õhk-rakett lendas kümneid kilomeetreid läbi Eesti õhuruumi ja möödus üsna lähedalt ka Tartu lennuväljast. Kuivõrd selles ootamatus olukorras oli ohtu tsiviillennuliiklusele?

Kui õhku sattus rakett, millel oli kümme kilogrammi lõhkeainet küljes, siis oli see igal juhul ohtlik, isegi väga ohtlik. Iga objekt, mis õhus kontrollimatult liigub, on ohtlik.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles