Raudteel hukkunud naise surnukeha avastas alles järgmisena tulnud veduri juht

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Betooni raudteeülesõidukoha lähedal hukkus kolmapäeva pärastlõunal kaubarongilt löögi saanud noor naine.
Tartus Betooni raudteeülesõidukoha lähedal hukkus kolmapäeva pärastlõunal kaubarongilt löögi saanud noor naine. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

8. augustil veidi enne kella 15 sai häirekeskus teate, et Tartus Betooni raudteeülesõidukoha lähistel on inimene jäänud rongi alla ning hukkunud. 

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Lilles märkis, et Eesti Raudtee andmetel ei fikseerinud esimese kaubarongi juht õnnetust, sest ta ei saanudki seda näha. «Vedurijuht märkas, et noor naisterahvas istus rööbastee läheduses, kuid ei olnud veel rongi gabariidis,» selgitas ta.

Kaubarongi vedurijuht käitus ohutusnõuete kohaselt ning andis naisele hoiatava helisignaali. Vedurijuht oma vaateväljas juhtumit ei fikseerinud. «Alles järgmine üksikvedur, mis liikus Kärknast Tartu poole, läbis selle koha pool tundi hiljem ning teatas rööbasteel aset leidnud juhtumist,» kinnitas Lilles. Seejärel teavitati häirekeskust. 

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk ütles, et traagiline vahejuhtum leidis aset Tartus Betooni tänava ülesõidust umbes 300 meetri jagu Tallinna poole, kus 23-aastane raudtee lähedal viibinud naine oli saanud löögi mööduvalt rongilt ning hukkunud. Juhtumi üksikasju endiselt uuritakse.

Copy
Tagasi üles