Reedel algav Emajõe festival pakub rikkalikku programmi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme algab Emajõe festival.
Homme algab Emajõe festival. Foto: Erakogu

Kolmepäevane Emajõe festival pakub tavapäraste ettevõtmiste kõrval tänavu ka mitmeid uuendusi ja üllatusi. 

Põneva etteastega esineb laupäeva õhtul maailmakuulus lindiakrobaat Jaan Roose, kes teeb trikke Emajõe kohale tõmmatud lindil. Esimest korda saab festivalipäevil Kaarsillal kuulata Emajõe loodushelisid, mille on salvestanud Veljo Runnel. 

Reedel, festivali avapäeval võib osa võtta öistest aerulaua- ja kanuuretkedest ning õhtu lõpeb meeleoluka simmaniga Luunja sadamas Kapteni kõrtsis. 

Laupäeval koondub tegevus Kaarsilla ja Võidu silla vahele Emajõe kallastele. 

Festivali lasteala korraldajad teevad tänavu koostööd heategevusfondiga Minu Unistuste Päev ning sel päeval kogutakse raha viie Lõuna-Eesti raskelt haige lapse unistuste päeva täitmiseks. Lastealal löövad kaasa Eesti meremuuseum, jääaja keskus, Tartu loodusmaja ja nii mõnigi üllatustegelane. Loomulikult on kohal vetelpäästekoerad. 

Laupäeval on kavas ka kalapüügivõistlus Heade Võtete Jõgi ja selgitatakse välja selle aasta Emajõe latikakuningas. Kõik soovijad saavad püüda kala koos Tartu linnapea Urmas Klaasi ning linnakirjanik Mika Keräneniga. 

Sukeldumisklubi Maremark koristab koos vabatahtlike sukeldujatega taas Emajõe põhja ning kaldaid. 

Nagu tavaks, saab festivali ajal liigelda jõetrammidega. Laupäeval kell 11–17 liiguvad jõetrammidena armastatud lodi Jõmmu, juubilarist jõelaev Pegasus, M/L Alfa ja viikingilaev Turm. Jõetrammid sõidavad Karlova sadamast lodjakojani.   

Laupäeval kell 18 stardib Pegasuse 60. sünnipäevale pühendatud jõeparaad. Paraadile saab veel registreeruda festivali kodulehel. Jõeparaadi tervitavad rahvusvahelise puhkpillifestivali «Mürtsub pill» esinejad. Kell 20 astub üles noor muusik Tarvo Madsen, seejärel kell 20.30 saab osa lindiakrobaat Jaan Roose etteastest. Päeva lõpetab kell 21 algav Liis Lemsalu Bandi kontsert. 

Pühapäeva on spordi päralt: Tartu turuhoone juures selgub Emajõe rammumees 2018, toimub seitsme silla ujumismatk ning aerulauasõidu Eesti meistrivõistluste karikaetapp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles