Tartu kutsehariduskeskuses soovitakse enim õppida raamatupidajaks

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskus
Tartu kutsehariduskeskus Foto: Erakogu

Reedel lõppes Tartu kutsehariduskeskuse uute õppijate vastuvõtt. Seekord laekus 1763 sisseastumisavaldust, mida on üle kolme protsendi enam kui mullu.

Kutsehariduskeskuse direktorit Tõnis Lukast rõõmustab, et kutseõppes õppijate langustrend on pöördumas tõusuks. «See, et tänavu oli Tartu kutsehariduskeskusse sisse astuda soovijaid kolme protsendi võrra eelmisest aastat rohkem, näitab, et noored näevad praktiliste oskustega tööle asumist loomuliku eluvalikuna. Anname neile korraliku aluse karjääriks,» sõnas ta.

Kõige enam sooviavaldusi laekus raamatupidaja erialale õppima asumiseks. See on ühtlasi kõige suurema konkursiga eriala, kus ühele õppekohale kandideerib üle nelja soovija. Keskhariduse baasil erialadest on populaarsemad veel juuksuri ja tarkvara arenduse nooremspetsialisti erialad. Põhihariduse baasil erialadest on kõige enam avaldusi taas IT-süsteemide nooremspetsialisti, ehitusviimistluse ja mootorsõidukitehniku erialale õppima asumiseks.

Õppijad on tänavused uued erialad samuti hästi üles leidnud ja vastu võtnud. Nii kasutajakogemuse disaini nooremspetsialisti, süsteemiadministraatori kui ka põhihariduse baasil mehhatrooniku erialale on soovijaid rohkem kui õppekohti.

Populaarsete erialade kõrval napib kahjuks metallierialade õppureid, kuigi just tööstustehnoloogia valdkondades otsitakse väljaõppinud spetsialiste ning töö- ja palgatingimused on keskmisest paremad. «Koolil on valmimas uus ja ambitsioonikas arengukava noorte meistrite kasvatamisel. Kuigi praegu on edukate erialade kõrval mõned valdkonnad alatäitunud, loodame tulevikus teha kõik oma erialad võrdselt menukaks,» rääkis Lukas.

Alanud nädalal peetakse kõigi õpilaskandidaatidega vestlused ja mõnel erialal ka testid, mille põhjal moodustavad vastuvõtukomisjonid kandidaatide pingerea. Tulemuste info saadetakse kandidaatidele e-kirja teel ning õppekoha saanud kandidaatidel palutakse oma õppima asumine kinnitada kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles