Eesti seltsid laiast maailmast kohtusid pidupäeval ERMi viinaköögis

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsijate hulgas oli ka Londonis elavaid eestlasi.
Tantsijate hulgas oli ka Londonis elavaid eestlasi. Foto: Margus Ansu

Eile ERMis mõttetalgute ja töötubadega alanud ülemaailmne eesti kultuuriseltside festival «Sajaga seltsis» tõi Eesti kultuuriseltside ühenduse korraldusel kokku välis- ja kodumaal tegutsevate seltside esindajaid. Täna peavad nad viinaköögis ja selle kõrval kõigile tasuta avatud pidupäeva «Ikka üheskoos», mis lõpeb kell 17.

Teiste hulgas tantsisid tänasel peol viinaköögis väliseesti kollektiivid Estonian Folks ja Londoni Eesti seltsi rahvatantsurühm. Kaugemalt tulijate hulgas on seltside esindajaid Valgevenest ja Peterburist.

«Pidu on läinud suurepäraselt,» ütles keskpäeval festivali pidupäeva juht Tiina Konsen. «Kõige suurem tegija tänaste tantsijate, lauljate ja pillimeeste kõrval on ilm, sest ta tõmbas natukene põuapalavust alla.»

5. augustil on festivaliüritused Rakkes, Muugal ja Narva-Jõesuus.

Kaks näitus

Festivali raames avati kaks rändnäitust, mis jutustavad eesti kultuurist ja selle hoidmisest Kanadas ja Londonis.

Värvirikaste fotodega väljapanek «Kotkajärve Metsaülikool – 50 aastat noor» pajatab Kanada metsades sündinud üritusest, mille eesmärgiks on 50 tegutsemisaasta jooksul olnud eesti keele säilitamine ja suhtlemine selles keeles. Näitust saab ERMi silla-alal vaadata 21. augustini.

Rändnäitus «Eesti rahva riided Londonis» jutustab sellest, kuidas eestlastest sõjapõgenikud pärast Teist maailmasõda valmistasid kauneid rahvariideid. Väljapanekut saab Ilmari Mannineni auditooriumis vaadata 12. augustini.

Osa näitusest «Eesti rahva riided Londonis».
Osa näitusest «Eesti rahva riided Londonis». Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles