ERMi osalussaali näituseideede konkursi võitsid ema ja tütar

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutöö.
Võidutöö. Foto: Marjaana ja Elis Vaher

Eesti Rahva Muuseum avalikustas näituseideede konkursi «Oma näitus» tänavuse võitja. Publikuhääletusel kogus kõige enam hääli näituseidee «Vormitud lugu 12», mille autorid on ema ja tütar Marjaana ja Elis Vaher. Võidunäitus avatakse ERMi osalussaalis 2019. aasta veebruaris

«Konkursist osavõtnute ideed olid kõik väga erinevad ja põhjalikult läbi mõeldud ning pöidlahoidjaid jagus neile kõigile – kokku 1029 inimest. Võidutöö suhtes aga kahtlusi polnud, «Vormitud lugu 12» edestas teise koha tööd ligi kahekordse häältesaagiga,» ütles ERMi osalussaali produtsent Kata Maria Saluri.

Võidutöö «Vormitud lugu 12» räägib sellest, kuidas võiks kanda koolivormi 1.–12. klassini. Näituse kuraatorid on fotograaf Marjaana Vaher koos Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis käiva tütre Elis Vaheriga.

«Meie idee on kantud soovist näidata, kuidas koolivorm või mõni vormi detail võiks olla igapäevase kooliriietuse osa nii, et esile tuleks ka kandja isikupära ja loovus. Loodame, et meie näited julgustavad ka õpilasi neid esemeid kandma. Plaanime esitada 12 näidet osaliselt fotona ja osaliselt joonistusena, mis on samuti heaks näiteks sellest, kuidas meie tütrega sama pilti erinevalt näeme ja ka edasi anname,» kommenteeris näituseideed Marjaana Vaher.

ERMi osalussaali konkursile «Oma näitus» olid oodatud inimeste argielu ja igapäevaseid tegemisi kajastavad näituseideed. Konkursile laekunud kaheksast ideest selgitati võitja välja avaliku hääletuse tulemusena.

Kõigi oma lemmikule hääle andnud inimeste vahel loositakse välja muuseumipileteid ja meeneid. Võitjatega võetakse ühendust.

Konkurss «Oma näitus» on suunatud neile eraisikutele, kodanikuühendustele või organisatsioonidele, kes ei tegele tavaliselt muuseumitöö või näituste kureerimisega. Võitjad saavad ERMi osalussaalis oma idee ellu viia. Järgmine konkurss on 2019. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles