Alam-Pedja looduskaitsealal on põlenud umbes 26 hektarit rabapinnast

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Alam-Pedjal.
Tulekahju Alam-Pedjal. Foto: Päästeameti Twitter

Päästeamet teatas täna Twitteris, et Alam-Pedja looduskaitseala tulekahju kustutustöid jätkatakse täna. Kustutustööd algasid eile helikopteriga, kuna põlengukohta polnud võimalik autodega ligi pääseda. Täna keskpäeval teatas päästeamet, et põlenud on juba 26 hektarit rabapinnast.

Päästeamet postitas Twitterisse, et ööseks tegevus Alam-Pedja looduskaitsealal katkestati. «Soisel pinnasel ning tihnikus pole praegu võimalik põlengualale päästevarustuse ja tehnikaga ligi pääsega,» on postituses lisatud. Täna jätkatakse kustutustöid PPA kopteriga ja sündmuskohal on moodustatud staap. Päästjad jälgivad olukorra arengut.

Eile sai päästekeskus teate, et Alam-Pedja looduskaitseala põleb. Päästjate kohale jõudes põles 14 hektarit raba. Kuna looduskaitsealale ei vii ühtki teed, alustati kustutustöid kopteriga ja jätkati roomikmasinatega. 

Täna keskpäeval selgitati drooniga luurelennates, et põlenguala suurenemine on pidurdunud. Märg rabapinnas takistab tule levikut ise. Ala seiret ja kustutustöid kopterilt alustati pärast keskpäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles