Prokurör nõuab pistisekahtlusega ministeeriumiametnikule šokivangistust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Prokurör nõudis täna Tartu maakohtus haridus- ja teadusministeeriumi infosüsteemide talituse juhatajale Jaanus Christoffelile aastatel 2008-2010 mitmelt firmalt pistise nõudmise ning korduva pistise võtmise eest šokivangistust.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss leidis, et Christoffeli (34) süü pistise nõudmises ja võtmises on tõendatud ning teda tuleb karistada kaheaastase vangistusega, millest tal tuleb reaalselt vanglas kohe ära kanda kaks kuud, kinnitas Postimehele Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Prokurör Marge Püss leidis, et karistuse ülejäänud osa ehk ühe aasta, üheksa kuud ja 27 päeva võib Christoffelile mõista tingimisi kolmeaastase katseajaga. Eelvangistuses on süüdistatav ära kandnud juba kolm päeva vangistust.

Lisakaristusena taotles prokurör, et Christoffelilt tuleb ära võtta õigus töötada kolme aasta jooksul riigi või kohaliku omavalitsuse asutuses.

Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Margo Lemetti  palus oma kaitsealune õigeks mõista. Septembri keskel alanud protsessil eitas Christoffel kategooriliselt talle süüks pandud pistisekuritegusid.

Kohus langetab kriminaalasjas otsuse 25. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles