Päeva armsaim foto: Lõuna prefektuuri teenistuskoer Vedur püüab ka palava ilmaga pätte

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikoer Vedur ja koerajuht Aleksei.
Politseikoer Vedur ja koerajuht Aleksei. Foto: Lõuna prefektuur / Facebook

Lõuna prefektuur avaldas Facebookis toreda foto Tartu politseijaoskonna koerajuht Alekseist ja tema neljajalgsest paarimehest, politseikoer Vedurist. Pildiga käis kaasas ka kiitus, sest Vedur on sel suvel vägagi tragi olnud. 

«Oled pahalane, näiteks roolijoodik, kes arvab, et autost öisesse metsa pagemine on pääsemine, siis Vedur võtab su sussilõhna üles ja ajab jälge ka tagumise samblamättani, et sind tihnikust tabada,» seisis postituses. «Oled abivajaja, kes on näiteks maastikul hätta sattunud, siis ajab Veduri terav nina välja sinugi jälje ning tagab sellega, et sa võimalikult kiiresti elupäästvat abi saaks.»

Veduri tundlik nina on osutunud tõeliselt elupäästvaks abivahendiks: juuni lõpus leidis tubli koer Tartumaalt üles vanaproua, kes oli nädal aega kadunud olnud. Veidi aega piirkonda kamminud, andis teenistuskoer leiust märku ning alajahtunud ja abitus seisundis heina sees lebanud proua sai lõpuks päästjate hoole alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles