Linnaametnike koondamine kokkuhoidu ei anna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Praegu 65 ametikohaga Võru linnavalitsus jääb tuleval aastal 4,25 koha võrra väiksemaks, kuid olulist rahalist säästu koondamine volikogu esimehe Tõnu Antoni sõnul kaasa ei too.


Koondatakse üks maakorraldaja ametikoht, kuna linnasekretär Ülle Müürsepa andmeil on töömaht selles valdkonnas vähenenud, samal põhjusel kaotatakse arendusosakonnas infotehnoloogia spetsialisti koht, mis tegelikult on ka täitmata, kirjutab Võrumaa Teataja.


Ettevõtlusspetsialisti praegune täiskoht vähendatakse 0,7 koormusega kohale, 3,5 koristajakohast jäetakse alles 2,25, elanikkonna registripidaja täiskohast jääb alles 0,3 koormusega tööpost.

Volikogu esimehe Tõnu Antoni sõnul ei anna koondamised linnaeelarves järgmisel aastal suurt säästu, sest töölt lahkuvatele inimestele tuleb maksta koondamishüvitis, mis võib mõnel juhul küündida kuni aastapalgani. Seevastu 2010. aasta eelarves võib tema ennustusel juba kokkuhoidu märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles