Homme algab Jõgevamaal Admiral Pitka luurevõistlus

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Pitka luurevõistlus Pärnus.
Mullune Pitka luurevõistlus Pärnus. Foto: Gertrud Alatare /

Tänavusel rahvusvahelisel Admiral Pitka luurevõistlusel läheb homme rajale 30 neljaliikmelist võistkonda üheteistkümnest riigist, nad peavad nelja päeva jooksul läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult üheksakümmend kilomeetrit.

Välismaistest külalistest on luurevõistlusel kahe võistkonnaga esindatud Soome, Poola ja Taani ning ühe meeskonnaga USA, Leedu, Bosnia ja Hertsegoviina, Rootsi, Läti, Itaalia ja Suurbritannia riigikaitseorganisatsioonid. Veel võistleb üks USA, Bosnia ja Hertsegoviina ning Eesti ühisvõistkond.

Lisaks piiritagustele relvavendadele lähevad võistlustulle kodumaised jõustruktuurid. Kaitseliidust on esindatud võistkondadega Tallinna, Pärnumaa, Järva, Jõgeva, Harju ja Rapla malev.

Võistlusest võtavad osa naiskodukaitsjad Võrumaa ringkonnast ja võistkonnad Scoutspataljonist, vanglateenistusest ning politsei- ja piirivalveametist.

Võistluse avamine on teisipäeval kell 10 Mustvees kultuurikeskuse kõrval. Kõik huvilised saavad võistlejatele kaasa elada veel kolmapäeval kell 16-18 avatud kontrollpunktis Levala külas Mustvee vallas Jõgevamaal.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalissportlik üritus, mis toimub igal aastal erinevas Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Võistluse eesmärk on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppetaset, relvastust-varustust ning kindlasti ka moraali.

Kaitseliidu korraldatava militaarvõistluse ülem on kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili, võistluste peakohtunik on Soome reservohvitser kapten Tomi Haimelin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles