Rait Ratasepp sai kaela kolmekordse ultratriatloni hõbemedali (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp võitis kolmekordsel ultratriatlonil hõbemedali.
Rait Ratasepp võitis kolmekordsel ultratriatlonil hõbemedali. Foto: Erakogu

Ultratriatleet Rait Ratasepp, kel mahtus kolme nädala sisse lisaks Saksa võistlusele ka Austria kolmekordse ultratriatloni start ja selle võit, ületas finišijoone teise mehena ja sai kaela kolmekordse ultratriatloni MMi hõbemedali.

Eestlasel võttis distantsi läbimine aega 33.20.15. Poola sportlane Robert Karas sai ajaga 30.48.57 uue maailmarekordi omanikuks.

Enam kui 30-kraadises kuumuses võistelnud sportlastele oli Lensahnis toimunud kolmekordne ultratriatlon nii vaimselt kui ka füüsiliselt äärmiselt raske. Sportlaste jahutamiseks kasutati ohtralt jääd, nii et kõik poe sügavkülmaletid osteti jääst lõpuks tühjaks.

11,4 km ujuti 50-meetrises basseinis ning kohe stardis oli näha, et poolakas Robert Karas tuli võistlust võitma. Tugev ujuja tegi kolmekordse ultratriatloni ujumise maailmarekordi ajaga 2 tundi ja 41 minutit. Ratasepp tuli veest välja kolmanda mehena. Distantsi läbimiseks läks tal vees 3 tundi, 25 minutit ja 10 sekundit. Ujumise ajal olid paljud võistlejad kimpus ülekuumenemise ohuga.

Kui Rait Ratasepp rattarajale jõudis, oli Karas endale uhke edumaa sisse sõitnud. 560 km rattadistantsi läbis Ratasepp ajaga 20.06.15. Karas aga pea kaks tundi kiiremini, aeg 18.05.16. See tähendas Karasele ka suurt edu jooksudistantsil.

126,6 km jooksudistants läbiti 1,32 km ringil. Puhas jooksuaeg selgub hiljem. Korraldajate tulemustes on veel vahetusalad sees.

Robert Karas purustas maailmarekordi pea tunniga. Vana maailmarekord 31.47.57 oli sportlaste poolt puutumata juba 15 aastat. Püstitati see samuti Lensahnis 2003. aastal.  

Saksamaa kolmekordse ultratriatloni MM-etapp oli ultratriatleedile tähtis võistlus enne hooaja põhikatsumust, mille ta korraldab endale ise. 23. septembril alustab Ratasepp ennekuulmatut katsumust. Nimelt võtab ta esimese sportlasena maailmas Fuerteventura rasketes tingimustes ette 20-kordse ultratriatloni. Tal tuleb 20 järjestikusel päeval läbida iga päev 3,8 km ujumise, 180 km rattasõidu ning 42,2 km jooksudistants. 20 päeva peale läbib ta 76 km ujudes, 3600 km rattal ning 844 km joostes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles