Politsei eest pagenud roolijoodik saadeti ligi kuuks aresti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kuulutas kihutajatele sõja.
Politsei kuulutas kihutajatele sõja. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tartu maakohus mõistis karistuseks 25 arestipäeva sõidukijuhile, kes Antsla linnas juhtis alkoholi tarvitanuna ja juhtimisõiguseta oli autoroolis ning püüdis korrakaitsjate eest ära pageda.

Selle pühapäeva keskpäeval, kui Võru politseipatrull teostas tavapärast liiklusjärelevalvet, silmasid politseinikud kahtlase sõidustiiliga BMW-d. Politseisõidukit ja selle siravaid vilkureid näinuna lisas sõiduk kiirust ja põgenes.

Kuigi 90. aasta BMW suutis väikese edumaa saavutada, saadi kohalikelt infot selle võimaliku asukoha kohta. Masin oli peidetud ühe lagunenud maja varemete taha, ka selles viibinud isikud saadi lähedalasuvast võpsikust kätte.

«Sõidukiroolis oli juhtimisõiguseta ja alkoholi tarvitanud 24-aastane Marko, kes ei olnud politseile sugugi võõras kodanik. Nimelt oli teda ka varasemalt korduvalt karistatud erinevate liiklusseaduse sätete rikkumise eest, sealhulgas ka juhtimisõiguseta ja joobnuna juhtimise eest,» ütles Võru patrullteenistuse komissar Varbo Maandi.

Pühapäeva veetis mees arestimajas ning juba järgmisel päeval, 10. oktoobril seisis ta Tartu maakohtu ees. Mehele oli kord varem juba sarnaste rikkumiste eest 20 arestipäeva mõistetud, toona lubas kohus karistust kanda ositi ehk nädalavahetustel.

Seekord mõistis kohus talle 25 arestipäeva ning karistus kuulub kandmisele järjest, ilma vahepealseid ilusaid sügisilmu nautimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles