Sõjaväeõppus sulgeb Tartus osa Võru tänavast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste peahoone Tartus Riia mäel.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste peahoone Tartus Riia mäel. Foto: Margus Ansu.

Neljapäeval, 13. oktoobril korraldab Eesti Kaitseväe Lõuna kaitseringkond suurõppuse, kuhu on kaasatud ka kaitseliidu, politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti jõud.

Lõuna kaitseringkonna teabeohvitseri Kristjan Kostabi kinnitusel hõlmab õppus kõiki Lõuna-Eestis paiknevaid sõjaväeüksusi ning suur osa harjutusest mängitakse läbi kaitseväe territooriumil ja baasides.

Tartu elanikke puudutab õppus seetõttu, et võimaliku terrorismiakti stsenaarium mängitakse läbi Emajõelinnas. Seetõttu on kell 12–16 tavaliiklusele suletud Võru tänava Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste kõrval asuv osa Riia ja Väike-Tähe tänava vahel. Ajutiselt tõstetakse sellel teelõigul asuv bussipeatus Riia tänavale.

Kostabi lisas, et muu hulgas harjutatakse läbi mitmesuguseid häireid ning üksuste reageerimist nendele. Katta püütakse võimalikult laia olukordade spektrit, muu hulgas evakueerimist ning mobilisatsiooni tingimustes, kus telefonside ei tööta.

Õppusega hinnatakse, kuidas kaitsevägi on valmis vajaduse korral toetama riigi sisejulgeolekut. Viimane suurem koostööharjutus oli Tartus mullune «Sillad lukku».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles