Tartu linnamuuseum viib huvilised tutvuma Tartu ajalooliste kohvikutega

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamuuseumi hoone Narva maanteel.
Tartu linnamuuseumi hoone Narva maanteel. Foto: Ain Protsin / Postimees

Tartu linnamuuseum korraldab lähipäevil kaks tasuta ekskursiooni, kus rännatakse sajanditagusesse aega ja tutvutakse Tartu ajalooliste kohvikute ja kommetega.

Homme õhtul korraldab muuseum kuraatoriekskursiooni näitusel «Randevuu. Kohtumispaik Tartu». Näitus jutustab loo 1920. ja 1930. aastate Tartust ja selle teemaks on kohtumised, toonased kombed, paigad, armastus ja õnn.

Lavastuslikult näituselt, millel on ka kuuldemänguline külg, leiab Tartu kultuuri- ja majanduselu mõjutanud isikud, näiteks Tuglased, Betti Alveri, Heiti Talviku, Karin Lutsu, Konstantin Jaiki, Holger Segerlini, Evald Rooma ja paljud teised.

Neljapäeva õhtul korraldab linnamuuseum Tartu ajalooliste kohvikute tuuri. Tuuril tutvutakse Tartu kesklinnas tegutsenud kuulsate ning kurikuulsate kõrtside, kohvikute ja restoranidega ning heidetakse pilk neid külastanud kirevale seltskonnale. Üheskoos saadakse teada, kus asusid restoran Sinimandria ja Mossi trahter.

Mõlemad ekskurioonid algavad kell 17 ja on avatud kõigile huvilistele. Osalemine on tasuta, kuid tarvis on end eelregistreerida. Täpsemat teavet leiab Tartu linna veebilehelt ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles