Tules hävisid suitsusaun ja puukuur

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsusauna keris oli nii kuumaks köetud, et see kuumus süütas ka sauna lae. Pilt on illustratiivne.
Suitsusauna keris oli nii kuumaks köetud, et see kuumus süütas ka sauna lae. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Läinud nädalavahetusel pidid päästjad Tartu- ja Jõgevamaal rinda pistma mitme tulekahjuga. Oli nii hoone- kui ka maastikupõlenguid.

Laupäeval kella veerand kuue paiku õhtul süttis Mustvee vallas Raadna külas suitsusaun. Leegid olid suured ning elanike ponnistused ämbritega vett loopides tulekahju kustutada vilja ei kandnud.

Kohale saabunud päästjad kustutasid laustules ja sisse kukkunud katusega sauna ligi poole tunniga. Tulekahju oli alguse saanud kerise kohal oleva lae süttimisest.

Täna varahommikul kella poole nelja ajal põles Kastre vallas Kaagvere külas lahtise leegiga puukuur. Päästjad piirasid tule leviku kümne minutiga ning kustutasid tulekahju. Kuur hävis põlengus. Tulekahju tekkepõhjust selgitatakse.

Reedel süttis Peipsiääre vallas Lümati külas tuulise ilmaga lõkke tegemisest 1000 ruutmeetrit heinamaad ning leegid ohustasid ka hooneid. Päästjad kustutasid tulekahju ligi tunniga.

Pühapäeva päeval kell kolm teatati häirekeskusele, et Põltsamaa vallas Väike-Kamari külas põleb jõeäärne võsa. Päästjad selgitasid, et eelmisel päeval tehtud ja korralikult kustutamata jäetud lõkke asemest oli süttinud ja põlenud 500 ruutmeetrit võsa ning heina. Päästjad kustutasid põlengust tossama jäänud pinnase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles