Anne kanali ääres lehvib punane lipp

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suplejad Anne kanali ääres jahutust otsimas.
Suplejad Anne kanali ääres jahutust otsimas. Foto: Sille Annuk

Kuigi Anne kanali vesi on suplemiseks paras 26 kraadi, lehvib kaldal punane lipp. Eelmisel kolmapäeval võetud veeproovid näitasid, et vees on enterokokkide sisaldus üle normi.

Terviseameti Lõuna talituse juhtivinspektori Kaja Laursoo sõnul osutus möödunud kolmapäeval Anne kanalist võetud veeproov normidele mittevastavaks, sest sooleenterokokke on rohkem kui lubatud.

Laursoo sõnul vees suplemine väga suurt ohtu endast  ei kujuta. «Kui seda vett januks sisse ei joo, siis ei juhtu midagi,» rääkis ta. Ujumisest oleks soovitatav hoiduda väikestel lastel ja nõrgema immuunsüsteemiga inimestel.

Anne kanali vee kvaliteeti kontrollitakse neli korda kuus. Järgmised proovid võetakse juba täna ning tuleval kolmapäeval. «Emajõe kanali puhul on see üsna tavaline, et suve teisel poolel vesi lihtsalt läheb käest ära,» rääkis Laursoo.

Vee reostust näitavate enterokokkide levik on Anne kanalit kimbutanud ka varasematel aastatel. Nii näiteks lehvis punane lipp seal eelmisel aastal pidevalt 4. juulist. Olukord oli eriti halb juuli keskel, mil enterokokkide tase oli 2,5 korda normist suurem.

Üle-eelmisel aastal oli ujumine keelatud 6. juulist 18. juulini, 2013. aastal oli rand ujumiseks suletud aga terve augustikuu.

Suplushimulistel on võimalik end vette kasta Verevi järves, Emajõe linna- ja vabaujulas, kus vesi vastab normile ja kaldal lehvib roheline lipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles