Tartu lähistel juhtunud raskes avariis hukkus autojuht, kes oli kaasreisija väitel alkoholijoobes (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal juhtus täna õhtul liiklusõnnetus, kus hukkus autot juhtinud 46-aastane mees. Autos oli ka 33-aastane naine, kes viidi tervisekontrolliks haiglasse. Esialgsetel andmetel võis juht olla alkoholi tarvitanud.

Täna kella 20.50 paiku sai häirekeskus teate raskest avariist Tartu vallas Kobratu külas. Esialgsetel andmetel sõitis Tartust Jõhvi suunas liikunud BMW 530d lauges vasakkurvis teelt välja, teatas Lõuna prefektuur. 

Kraavi sõitnud ja üle katuse rullunud autost paiskus autot juhtinud 46-aastane mees välja mitmekümne meetri kaugusele kergliiklusteele nii, et sai eluohtlikke vigastusi ning suri sündmuskohal. Ka oli autos mehe elukaaslane, 33-aastane naine, kes sai viga ja viidi tervisekontrolliks haiglasse. Lisaks oli autos Chihuahua tõugu koer, kes lahkus avarii sündmuskohalt teadmata suunas.

Autoroolis olnud mees ei kasutanud nõuetekohaselt turvavööd, kas kõrvalistmel kaasa reisinud naine seda tegi, on veel täpsemalt selgitamisel. BMWs oli näha siidri- ja õllepudeleid. Esialgsetel andmetel võis juht olla alkoholi tarvitanud.

Politsei on BMW-d juhtinud mehe ka varem korduvalt tabanud autoroolist ajal, mil ta oli alkoholi tarvitanud ning meest on nende rikkumiste eest karistatud. Ka naisterahvas rääkis sündmuskohal politseinikele, et nad mõlemad olid alkoholi tarvitanud. Lõpliku vastuse nende mõlema kainuse osas annab kriminaalmenetluses läbiviidav ekspertiis.

Sarnased avariid

«Ühe päeva vältel on Tartumaal juhtunud kaks sarnast avariid, kus varem joobes juhtimise eest karistatud mees satub avariisse ja saab surma. Alkoholi kuritarvitamine tingib inimesel aina suurema riskikäitumise ning on vaid aja küsimus, millal sellise kurva tagajärjeni jõutakse,» märkis Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

Ta lisas, et omaette kurb tõik on seegi, et õhtuses avariis osales naine, kes kinnitas, et nii tema kui juht olid alkoholi pruukinud. «Kui otsime vastust, miks sellised avariid juhtuvad, peavad muuhulgas peeglisse vaatama need, kes oma seltskonnas joobes juhtimist tolereerivad ja seda ei takista. Politsei loodab siiralt, et igas seltskonnas leidub kaine grupijuht, kes peo ja napsivõtmise vältel kaalutleb, kuidas sõbrad ja ta isegi tervelt koju saavad,» pani Virk inimestele südamele.

«Kui seltskonnas on mõni riskikäitumisega autojuht, kes on joobes juhtimise eest karistatud või näiteks arutult kihutab, võtke selliselt juhilt autovõtmed hullema ennetamiseks ära,» soovitas politsei operatiivjuht.

Politsei toonitab sedagi, et ei ole olemas pikki või lühikesi vahemaid, mis joobes juhtimist vähem või enam õigustaks. «Nii mõnelgi juhul on joobes juhid andnud politseile selgitust, et neil oli «vaid» pool kilomeetrit vaja sõita. Ometi pole nood sellegi vahemaaga hakkama saanud ilma et kraavis ja viga saanuna ei lõpetaks,» kirjeldas Virk.

Sel aastal on politsei kõrvaldanud juhtimiselt 3787 alkoholi tarvitanud juhti, mullu samal ajal tabasid korrakaitsjad 3636 purjus juhti. Joobes juhid on tänavu põhjustanud 262 inimkannatanutega avariid, mullu samal ajal 277 avariid.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles