Eesti triatloniharrastajad said Tartus mitu medalit

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus peetavatel triatloni Euroopa meistrivõistlustel ja selle ajal peetaval triatlonipeol astusid täna võistlustulle ka vanuserühmade harrastussportlased. Võisteldi standard- ehk olümpiadistantsil, mis on 1,5 kilomeetrit ujumist, 40 kilomeetrit rattasõitu ja 10 kilomeetrit jooksu. Distantsi läbisid koguni 558 sportlast.

Triatloni start anti vanuserühmade kaupa Emajõe ääres lodjakoja juures kell pool üheksa hommikul. Võistluste parima üldaja ja Euroopa meistri tiitli vanuserühmas 40–44 sai Donald Brooks Suurbritanniast. Paljudes vanuseklassides saidki parimaid kohti just Suurbritannia esindajad, kelle koondis oli Tartus  suurim.

Vanuserühmade Euroopa meistri tiitlid ja esikoha said meeste arvestuses Priit Ailt (vanuserühm 35–39) ning naiste arvestuses Alma Sarapuu (45–49). Oma vanuseklassi hõbemedali pälvis Urmas Utar (50–59). Pronksmedali said Denis Danilkin (30–34) ning Ilmar Tagel (75–79). Pärastlõunal toimus Tartu Milli igamehetriatlon. Homme on kavas Euroopa meistrivõistlused teatetriatlonis juunioride klassi segavõistkondadele ning lastetriatlon, mille starti asub 170 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles