300 noort alustavad täna Kuperjanovis sõjakoolitust

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi jalaväepataljon talgutel.
Kuperjanovi jalaväepataljon talgutel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üle 300 ajateenija alustavad täna Kuperjanovi jalaväepataljonis sõjaväelise koolitusega. Kahe viimase päeva jooksul pataljoni saabunud noored teenivad aega miinipildujapatareis, jalaväe- või luurekompaniis juunikuuni.

«Eelistaksin teenida jalaväekompaniis. Praegu olen ärevil, sest ajateenistus on mulle siiski midagi uut. Aga seda, mis ees ootab, ma ei pelga. Miks peakski?,» rääkis Tallinnast pärit kutsealune Priit Paluver, vahendab kaitseväe pressiesindaja.

Pataljoni saabumise järel ja õppetöö eel tuli noortel läbida erinevaid etappe nagu näites ankeetide täitmine, vaktsineerimine, vestlus kompaniiülematega, juuste lõikus, laost varustuse saamine, magalakoha ja kapi valimine. Täna alustatakse juba sõjaväelise tasemekoolitusega.

Kuperjanovi jalaväepataljonis teenib praegu üle 400 ajateenija, kes õpivad nooremallohvitseride baas-ja autojuhtide erialakursustel. Lisandunud üle 300 kutsealuse alustavad sõduri baaskursusega. Kokku teenib pataljonis üle 700 ajateenija.

Kuperjanovi jalaväepataljon Võrus on üks Eesti kaitseväe suuremaid ja moodsamaid väeosasid, pataljoni ajalugu ulatub Vabadussõja aega ning pataljoni embleemiks on kunagiste «surmapataljonide» eeskujul vapikibil asetsev pealuu ja kondid.

Tänane Postimees kirjutab, et just Kuperjanovi pataljoni tarbeks soovib riik muuta Nursipalu harjutusvälja mitu korda suuremaks, kuid vald ei ole eriti innukas seda soovi täitma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles