Tartus peetakse Jaapani popkultuuri festivali

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animatsuri 2011.
Animatsuri 2011. Foto: Animatsuri

Täna ja homme toimub Tartus Dorpati konverentsikeskuses viies AniMatsuri festival – anime/manga ja Jaapani kultuuri fännide poolt korraldatud üritus.

Kahepäevane festival, mis on eelkõige suunatud noortele, tõmbab kohale huvilisi Eestist, Lätist, Venemaalt, Soomest ja mujalt lähiümbrusest.

Festivali peamiseks tõmbenumbriks on iga-aastaselt cosplay võistlus, mis lühidalt seletades tähendab riietumist oma lemmik karakteriks mõnest animest, mangast või mängust ning oma kostüümi demonstreerimine festivali külastajatele.

Kahepäevane festival sisaldab mitmeid tegevusi, millest mõned on kindla ajaga, teised toimuvad terve nädalavahetuse jooksul: karaoke, mangalugeminurk, videomängude võistlused, jaapani keele tunnid, populaarsete tantsude õppimine, ettekanded nii animest, mangast kui Jaapanist, vestluspaneelid, võitluskunstidemonstratsioonid ja palju muud.

Käesoleva aasta tõmbenumbriks on moeshow Tasku aatriumis, kus Eesti noored demonstreerivad erinevaid Jaapanist pärit riietusstiile. Ürituse kõrgpunktiks saab olema pühapäevasel päeval toimuv cosplay võistlus, mille üks võitja sõitab oktoobris Londonisse EuroCosplayle, et võistelda Euroopa tipptasemel cosplayeritega.

AniMatsurilt ei puudu ka üks korralik pidu, kus erinevat Jaapanipärast muusikat lasevad DJd. Raamatupoed, nagu Krisostomus ning Rahva Raamat pakuvad huvilistele võimalust soetada endale mangat ja animet. Huvilistel on võimalus tulla müüma/ostma/vahetama oma temaatilisi asju kirbuturul.

Kõigil on  võimalus tutvuda erinevate mangade ning Jaapani teemaliste raamatutega, mille toovad  festivalile lugemiseks Animeklubi Asashio liikmed.

AniMatsuri korraldajaks on Tartus tegutsev Animeklubi Asashio koostöös mitmete oma partneritega. Alustati 2007 aastal väikse ühepäevase festivalina noortekeskuses ning üritus on korraldatud fännidelt fännidele. Eesmärgiks on tuua kokku Jaapani popkultuuri armastavad inimesed nii Eestist kui mujalt. Festival on igal aastal kasvanud, võtnud enda alla järjest rohkem pinda ning suurendanud huvi siin- ja sealpool piiri.

Animatsuri koduleht asub aadressil http://animatsuri.anime.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles