Loomarahvas ootab tõrusid ja pihlakaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elistvere loomapargi asukad. Metssiga.
Elistvere loomapargi asukad. Metssiga. Foto: Priit Simson / Postimees

Nii Tallinna loomaaia kui ka Elistvere loomapargi asukad on tänulikud, kui loodusesõbrad nende toidulaua rikastamiseks tõrusid, pihlakaid ja pähkleid toovad.

«Oleme igal aastal hea meelega tõrusid, pihlakamarju ja sarapuupähkleid vastu võtnud,» ütles Inari Leiman Tallinna loomaaiast. Toidupoolist võetakse vastu loomaaia põhjaväravas Paldiski mnt 145. «Kui kohe värskelt pole võimalik tuua, peab kodus kuivatama, sest kipuvad kergelt hallitama minema,» paneb ta abilistele südamele. Õunte pakkujatel palub loomaaed söödakööki (telefon 6943346)ette helistada ja uurida, kas neid on võimalik vastu võtta.

Põhiline tõrude toomine läheb Leimani sõnul lahti oktoobri alguses, mil kogunevad loomaaia loomasõprade ringide lapsed. Appi tulevad ka loomaaia sõprade seltsi (TLSS) liikmed. Leimani sõnul on eelnevatel aastatel ka mõned maakoolid tõrukogumise ühisaktsioone läbi viinud.

Jõgevamaal asuva Elistvere loomapargi juht Sirje Sauli sõnul on Tartu Tammelinna päevade ja Tähtvere linnaosa päevad üks üritustest olnud tammetõrude korjamine loomapargi loomadele. Usinamad tõrukorjajad saavad auhinnaks loomapargi külastuse koos giiditeenusega.

Viimastel aastatel on tõrude hulk olnud lausa nii suur, et jätkub loomapargile terveks aastaks.

«Kui nüüd mõelda, et mida veel loomadele korjata, siis sarapuupähklid on näiteks see toit, mida oravad ja ka karu hea meelega söövad. Talvel, kui kuusekäbid saavad valmis, siis ka see on tore kingitus meie loomadele. Ja muidugi on maitsevad loomadele kõik marjad.»

Kogutud toidupoolis tuleks tuua loomaparki, kus klienditeenindaja toodu pargi lahtioleku ajal tänulikult vastu võtab.

Nii Tallinna loomaaia kui ka Elistvere loomapargist pandi inimestele südamele, et kastaneid ei ole mõtet tuua, kuna loomad neid ei söö.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles