Teadusdirektor: Tartu kunstimuuseum on Lõuna-Eesti kultuuriidentiteet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstimuuseum.
Tartu kunstimuuseum. Foto: Sille Annuk

Tartu Kunstimuuseumi töötajad tegid avaliku pöördumise, milles protestitakse selle vastu, kuidas kultuuriministeerium muuseumi saatuse üle otsustas.

Tartu kunstimuuseumi teadusdirektor Tiiu Talvistu kardab, et Eesti kunstimuuseumi filiaalina kaotaks Tartu kunstimuuseum oma sõltumatuse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Praegu me komplekteerime oma kogu ise, paneme paika oma näitusetegevuse ise. Nendel majanduslikult rasketel aegadel oleme seisnud Tartu kunstimuuseumi hea nime eest, et see väljund, mida anname oma publikule, oleks maksimaalne. Aga kui see oleks Eesti kunstimuuseumi filiaal, siis kardan, et võidakse esialgu öelda, et ei kaasne midagi ja kõik jääb endiseks, aga kardan, et need on ainult jutud,» rääkis Talvistu ning lisas, et tema hinnangul on Tartu kunstimuuseum üks Lõuna-Eesti kultuuriidentiteetidest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles