Tartumaal Tiksoja rabas põles paarsada meetrit pinnast, tuli jõudis puude latvadesse

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Täna mõnikümmend minutit enne keskpäeva sai päästekeskus väikelennukilt teate, et Tiksoja rabas on tulekahju. Esialgsetel andmetel põles umbes 200 ruutmeetrit pinnast ning oli ka ladvatulekahju. 

Päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Guido Kokk ütles, et hommikul saadeti paakautod Jõgeva- ja Põltsamaalt Järvamaa rabapõlengut kustutama, mis muutis kustutustööd Tiksojal keerulisemaks. Päästetöid lihtsustab lähedalasuv tiik, kust saab vett kustutustöödeks kasutada. 

Kell 13.20 olid suuremad tulekolded kustutatud, küll aga käisid veel hõõguva pinnase kustutustööd. «Neid koldeid tuleb korralikult uputada, sest ei tea, kust võib uuesti leek välja lüüa,» ütles Kokk ning lisas, et kuigi praegu tundub, et suurem oht on möödas, võib olukord ruttu muutuda. Nimelt oli Tiksoja kandis üsna tuuline ja sedasi võib ladvatulekahju kiirelt edasi kanduda. 

Tulekollet kustutati kahe paakauto abil. Üks 9-kuupmeetrise paagiga päästeauto võttis tiigist vett ja viis edasi ühte päästjate kummibasseini, et uuesti vee järele minna. Samal ajal käis teine auto basseinist vett juurde võtmas, et sellega koldeid kustutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles