Ülenurme poiss sammus koos Prantsusmaa ja Horvaatia staaridega jalgpalli MMi finaalis väljakule

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia koondis laulmas enne jalgpalli MM-i finaalmängu oma riigi hümni. Tristen Kool (paremalt kolmas) seismas Brozovići ees.
Horvaatia koondis laulmas enne jalgpalli MM-i finaalmängu oma riigi hümni. Tristen Kool (paremalt kolmas) seismas Brozovići ees. Foto: Pixxmixx/Pixathlon/SIPA

Pühapäeval läksid jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalmängus vastamisi Prantsusmaa ja Horvaatia. Horvaatia koondises mängis numbri 11 all ka Marcelo Brozović, kelle saatis palliplatsile Ülenurmest pärit kaheksa-aastane Tristen Kool.

Tristen Kooli isa Kristjan Kool rääkis, et jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalmängu Moskvas vaadata oli sõnulseletamatu kogemus. «See on hoopis midagi muud kui teleri ees vaatamine, kõik see melu ja fännid,» ütles ta.

Kristjan Kool kinnitas, et Tristen jäi mängu ja kogemusega väga rahule ning väljakule kõndimine oli kindlasti sõidu kõige meeldejäävam kogemus.

Tristen Kool Moskvas jalgapalli MMil.
Tristen Kool Moskvas jalgapalli MMil. Foto: Kristjan Kool

Et Koolid hoidsid pöialt Prantsusmaale, siis oli kogemus eriti meeldejääv, sest just Prantsusmaa tuli maailmameistriks. Tristen Kool jõudis isaga tagasi Eestisse eile õhtul.

Tristen Kool võitis McDonald’si, Eesti jalgpalliliidu ja Viimsi Martin Reimi jalgpallikooliga koostöös korraldatud perepäeva ning tänu sellele avanes talle võimalus sõita koos isaga Moskvasse jalgpalli MMi vaatama.

McDonald’s staarisaatja ehk Player Escorti kampaania annab lastele üle Euroopa kordumatu võimaluse saata jalgpallikangelased staadionile. Programm käivitati 2002. aastal Jaapanis ja Koreas toimunud FIFA jalgpalli MMil ning kaks aastat hiljem toimus see ka UEFA Euroopa meistrivõistlustel Portugalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles