Madalaimat palka maksnud vald sulges oma ainsa kooli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiheda lasteaed-algkool on muutunud lihtsalt lasteaiaks.
Tiheda lasteaed-algkool on muutunud lihtsalt lasteaiaks. Foto: http://www.freewebs.com/tiheda/

Mullu õpetajatele keskmiselt väikseimat palka maksnud Jõgevamaal asuv Kasepää vald pidi oma ainsama kooli õpilaste nappuses kinni panema.

Õpetajate keskmise palga edetabelis 472 euroga viimaseks jäänud valla vanem Jüri Vooder rääkis Postimees.ee’le, et nad muutsid hiljuti vaid kuut õpilast harinud Tiheda lasteaed-algkooli 2010. aasta sügisel lasteaiaks.

«Paar-kolm last oli peale tulemas. Õpetajad läksid edasi lasteaeda, kedagi ära ei koondanud, tegime sõimerühma juurde,» kirjeldas Vooder. Ta märkis, et eks madalat õpetajate keskmist palka selgitas ikka napp koormus ja pearaha.

Tema sõnul oleks Kasepää vallas kooli jaoks lapsi küll, kuid osa neist on eestlased, kes aga ei taha venekeelsesse Tiheda kooli minna. Lisaks, kuna lähedal asub Mustvee linn, eelistatakse tema sõnul võsukesed pigem juba sinna õppima saata.

«Meie vene elanikkond elab lähemal Mustvee linnale. Kel õed-vennad juba Mustvees käisid, läksid Mustveesse edasi,» kirjeldas Vooder kohaliku kooli allakäiguspiraali, märkides, et Kasepäält käib Mustvees koolis 170 last.

Napima õpetajate palgaga vallas teenib pedagoog kuus keskmiselt kaks korda vähem kui enim koolmeistreid austavas asulas. Kusjuures maksud on siinkohal veel tuludest maha arvamata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles