Ministeeriumi IT-juht ei tunnistanud kohtus süüd

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna Tartu maakohtus alanud protsessil haridus- ja teadusministeeriumi infosüsteemide talituse juhataja Jaanus Christoffeli (34) kriminaalasjas avaldas prokurör süüdistuse. Christoffel end talle süüks pandud tegudes süüdi ei tunnistanud.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul avaldas Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss tänasel istungil süüdistusakti. Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Margo Lemetti leidis oma avakõnes, et tema kaitsealuse suhtes esitatud süüdistusakt on puudulik ja selle alusel ei ole võimalik Christoffelit süüdi tunnistada.

Täna alustati kohtus kirjalike tõendite uurimist ning homsele istungile on kella 14ks kutsutud ütlusi andma tunnistajad, lisas Tamm.

Prokuratuur süüdistab Jaanus Christoffelit pistise nõudmises ja korduvas pistisevõtmises.

Süüdistuse kohaselt leppis Christoffel riigiametnikuna ühe aktsiaseltsi juhatuse liikmega kokku, et ettevõte toetab rahaliselt tema elukaaslast. Kohtueelse uurimise käigus selgitati välja, et selline toetus oli 150 000 krooni.

Lisaks süüdistatakse ametiisikut selles, et ta on saanud teise juriidilise isiku esindajate käest tasuta reisi Iirimaale koos majutusega üle 9000 krooni väärtuses. Samuti on Christoffel saanud restorani kinkekaardi väärtusega 1500 krooni.

Christoffel osales mitmete otsuste tegemisel, mille tulemusel haridus- ja teadusministeerium sõlmis samade firmadega hanke- ja teenuslepinguid.

Lisaks nõudis Christoffel süüdistuse kohaselt pistisena ühelt osaühingult sülearvuteid vastutasuna selle eest, et ministeerium ei lõpeta ennetähtaegselt sõlmitud hankelepingut. Christoffel sai pistisena üle 30 000 krooni maksva sülearvuti.

Sündmused leidsid aset ajavahemikus 2008–2010.

Kriminaalasja kohtuistungid on esialgu planeeritud 13. - 21. septembrile ja 27. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles