Noore kunsti oksjonile läheb ka graniitarvuti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiken Nõmmoja võttis trepigaleriis istudes  põlvedele graniidist sülearvuti.
Maiken Nõmmoja võttis trepigaleriis istudes põlvedele graniidist sülearvuti. Foto: Margus Ansu

Maiken Nõmmoja, kes istus Tartu loomemajanduskeskuses trepil, on lõpetanud alles tänavu suvel kultuurikorralduse erialal Viljandi kultuuriakadeemia, kuid osaleb noore kunsti oksjoni korraldustoimkonnas juba kolmandat korda. Seni töötas ta assistendina, nüüd on projektijuht. Trepigaleriis istudes võttis ta põlvedele graniidist sülearvuti. See on tegelikult oksjonitöö, millele autor Teet Suur on pannud nimeks «Interigavik IV».

«Töid esitati kõvasti vähem kui eelmisel korral – seekord viiekümne ringis, tänavu kevadel üle saja,» ütles ta. «Näitusele pandud 36 tööd lähevad oksjonile.»

Kunstiteadlase Indrek Grigori hinnangul on viiendale noore kunsti oksjonile välja valitud töödel ühtlaselt kõrge kvaliteet. Loomemajanduskeskuse arendusjuht Külli Hansen tõstis esile Kristjan Nagla ja Kaisa Reimandi sotsiaalkriitilise taiese. See on valgusti, mis juhib tähelepanu kilekottide ülemäärasele tarvitusele. Näitusel on muu hulgas rekordilised maalid: seniste oksjonite kõige väiksemad (umbes 2 x 2 cm) ja kõige suurem (2,7 x 2,2 m).

Praegu ei tea veel keegi peale kunstnik Kiwa, mida kujutab endast tema performance, mille ta on lubanud ise oksjonil esitada. «Ma ei tea, kuidas selle ostmine välja näeb, aga ma arvan, et see kujuneb väga põnevaks,» sõnas Maiken Nõmmoja. «Ta ütles meile, et ei saa isegi anda sisukirjeldust kataloogi.»

Tartu noore kunsti oksjon «stART» algab 7. oktoobril kell 17 Dorpati konverentsikeskuses. Töödega saab tutvuda 30. septembrini loomemajandus-keskuse trepigaleriis ja kohvikus (Kalevi 13), seejärel 3.–7. oktoobrini oksjonipaigas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles