Kaevu kukkunud väikelapse päästmisele kulus 12 minutit

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaev. Foto on illustreeriv.
Kaev. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna saavad elupäästja III klassi medali Tartumaa päästjad Agu Annuk ja Tiit Naan, kes tegutsesid välkkiirelt kaevu kukkunud väikelapse päästmiseks.

1. augustil teatati häirekeskusele, et Tartumaal Konguta vallas Annikoru külas on kolmeaastane poiss kukkunud 13 meetri sügavusse joogiveekaevu.

Esimesena jõudsid sündmuskohale Puhja päästjad. Meeskonnavanem Agu Annuk nägi sündmuskohal, et külma vette kukkunud poisi päästmisega ei tohi sekunditki viivitada. Esmalt lasti kaevu päästerõngas ning päästenööri abil laskus kaevu ka hingamisaparaadiga varustatud päästja Tiit Naan. Tänu talle sai laps kitsas kaevus külmas vees mehe põlvede toetuda.

Samal ajal saabusid sündmuskohale ka Elva komando päästjad ja kiirabibrigaad. Kaevu lasti lisa päästenöör ning poiss koos päästjaga tõmmati kaevust välja. Kogu päästeoperatsioon kestis 12 minutit, mis sel hetkel tundus terve igavik. Kaalul oli väikelapse elu, kuid tänu Agu ja Tiidu kiirele tegutsemisele suudeti pisikese poisi elu päästa.

Siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg annavad täna Eesti organiseeritud tuletõrje aastapäeva puhul üle elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid. Päästeteenistuse Elupäästja Medali saavad tänavu kokku 23 elupäästjat, nende seas neli eraisikut ja kaks politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles