Kohus karistas lapsi rünnanud lastekirjanikku ühiskondliku tööga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Keränen
Mika Keränen Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas tänasel istungil kokkuleppemenetluses süüdi tuntud lastekirjaniku ning endise haridus- ja teadusministeeriumi töötaja Mika Arto Juhani Keräneni (37) alaealiste kehalises väärkohtlemises.

Kohtute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel mõistis kohus Keränenile kuue kuu pikkuse vangistuse. Mõistetud vangistus asendatakse aga 360 tunni üldkasuliku tööga, mille Keränen peab
ära tegema ühe aasta ja 6 kuu jooksul.

Katseajal peab süüdistatav alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele, lisas Tamm.

Kriminaalasja raames esitatud tsiviilhagi katteks peab Keränen kannatanu kasuks hüvitama 59,85 eurot. Lisaks peab ta menetluskulude katteks tasuma kokku 419,86 eurot.

Süüdistuse järgi kasutas Keränen selle aasta 6. aprillil Tartus Sõbra tänava mänguväljakul füüsilist vägivalda kahe alaealise suhtes. Ta võttis 14-aastasel kannatanul õlgadest kinni ja pani oma parema jala kannatanu vasaku jala taha ning tõukas last, mille tagajärjel laps kukkus.

Pärast seda võttis ta teisel, 12-aastasel kannatanul kinni kuklapiirkonnast ja lükkas lapse porilompi pikali.

Lapsed helistasid seepeale ise politseisse ning korrakaitsjad alustasid kriminaalmenetlust. Tänasel istungil aga nõustus talle esitatud süüdistustega.

Keränen on lasteraamatute «Varastatud oranž jalgratas» ning «Peidetud hõbedane aardelaegas» autor. Kuni märtsikuuni töötas ta haridus- ja teadusministeeriumis avalike ja välissuhete talituse nõunikuna.

Varasemalt oli Keränen kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles