Kaks Tartu gümnaasiumi saavad uue direktori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Kivilinna gümnaasium.
Pildil Tartu Kivilinna gümnaasium. Foto: Margus Ansu

Koolidirektori valimise komisjonid on otsuse langetanud ja teevad linnale ettepaneku kinnitada Tartu kommertsgümnaasiumi direktoriks senine õppejuhataja ja kooli direktori kohusetäitja Liina Karolin-Salu. Temast sai direktori kohusetäitja pärast senise direktori Priit Hänni lahkumist.

Ka Kivilinna gümnaasiumi direktoriks on komisjonil ettepanek kinnitada senine õppejuhataja Karin Lukk, kes on olnud direktori kohusetäitja pärast seda, kui linnavõimud langetasid otsuse tagandada päevapealt ametist senine direktor Ants Serk.

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave ütles, et Kivilinna gümnaasiumi direktori valimisel tekkis komisjonis suurem diskussioon ja väga tõsiselt kaaluti ka endise regionaalministri Vallo Reimaa kandidatuuri. Raave sõnutsi sai kaalukeeleks kooli ja lapsevanemate esindajate seisukoht.

Raave sõnul võib mõnes mõttes öelda, et kui ametisse pannakse oma inimene, on raskem muudatusi kavandada, teisalt on mõlemad end direktori ülesannetes tõestanud. «Kivilinna puhul on olnud tõsised raputused. Võib-olla on tõesti õigem mitte minna sellele riskile, et värske veri tuua,» ütles ta.

Raave lisas, et vestlusvoorus paistis silma mõlema kandidaadi positiivsus, enesekindlus ja hea analüüsivõime. Samuti motivatsioon teha koolijuhina midagi head oma kooli arenguks, mida tõestas ka õpetajate ja hoolekogu esindajate suur toetus.

«Karini puhul tooksin eraldi välja doktorikraadi kasvatusteadustes,» ütles Raave. «Liina puhul selle, et ta on lõpetanud Tartu Ülikooli füüsika-keemiateaduskonna cum laude ning pärast tööleasumist Tartu kommertsgümnaasiumi õpetajana 1994. aastal tõusis ta kuue aastaga kvalifikatsiooniredelil õpetajaks-metoodikuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles