Juhiloata purjus mees eiras politsei peatumismärguannet ja sõitis Tartu kesklinnas vastu valgusfooriposti

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile kella 23.30 paiku juhtus liiklusõnnetus Tartus Turu ja Soola tänava ristmikul, kus juhtimisõiguseta ja alkoholijoobes 27-aastane mees sooritas autoga Seat Leon vasakpööret ning sõitis vastu ohutussaarel asuvat valgusfooriposti. Enne seda eiras juht politseipatrulli poolt vilkuritega antud peatumismärguannet. Kiirabi andis juhile kohapeal esmaabi.

Sündmused said alguse 15. juuli hilisõhtul enne südaööd, kui patrull märkas Kalevi tänavale sõitmas Seat Leoni, mis liikus vastassuunavööndis. Tartu patrullitalituse välijuht Vallo Tõnuvere kirjeldas, et autojuhile anti peatumismärguanne, ent juht eiras seda, pööras Soola tänavale, lisas kiirust ning püüdis edasi teha vasakpööret Turu tänavale, kuid sõitis Soola ja Turu tänava ristmikul suurel kiirusel manööverdades vastu ohutussaarel olnud valgusfooriposti. «Avarii järel püüdis roolis olija kõrvalukse kaudu autost välja ronida ning põgeneda, ent see tal ei õnnestunud ja politseinikud pidasid ta kinni,» märkis välijuht.

Politsei selgitas, et autoroolis oli alkoholijoobes juhtimisõiguseta 27-aastane mees. Kiirabi andis talle kohapeal esmaabi ja mees viidi esialgu kainenema. Temaga kaasa sõitnud teine mees viga ei saanud.

Teada on, et autot juhtinud mehel on ka varem korduvalt olnud politseiga kokkupuuteid põhjusel, et teda on tabatud roolist purjuspäi.

«Ohtlik kombinatsioon igal juhul, kus linnaliikluses osaleb paadunud seaduserikkuja, kel pole sõiduoskusi, ta ei oska sõidukit valitseda ega anna endale aru, et purjus pea neid võimeid kuidagi talle ka ei kasvata, vaid üksnes kahandab,» sõnas Tõnuvere. Ta lisas, et joobes juhtide suhtes kehtib endiselt täissallimatus, mistõttu on karistused selliste ohtlike liiklusrikkumiste eest karmid.

Juhtumi uurimiseks alustas politsei menetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles