Otsemonid jõudsid võidukalt finišisse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Anti Orgla, Mati Allas, Marten Laur ning Arno Lauk ehk otsemonid jõudsid kaheksa päeva väldanud sirgjoonelise jalgsirännaku sihtpunkti - Tartusse.

Tartu raekoja kell lõi parasjagu üheksat pauku, kui tehti viimane peatus Tartu Ülikooli peahoone ees. Enne linna keskväljakule astumist tehti näod puhtaks ning pandi selga puhtad särgid.

Raekoja platsil tervitasid poolehoidjad ränkraske matka läbi teinud noormehi aplausiga. Kohe ulatati väsinud kõndijatele üle ka jogurtijoogid, mida nad olid finišisse spetsiaalselt tellinud.

«Kohe metsa tagasi just minna ei tahaks. Paari päeva pärast ehk küll,» kirjeldas enesetunnet Marten Laur.

Teine matkasell, Anti Orgla leidis, et vaim on värske ja kui keha poleks väsinud, võiks lausa edasi matkata. «Kes teab, ehk võtame tuleval aastal Riia-Tartu matka ette,» andes sellega mõista, et matkata kavatseb seltskond ka edaspidi.

Matka võtsid mehed seetõttu, et propageerida tervislikke eluviise ning tõestada, et Tallinnast Tartusse saab sirgjoont pidi tulles hakkama väiksema arvu kilomeetritega kui mööda maanteed. Viimane eesmärk jäi matkajatele GPS-seadme laenanud Navireci esindaja kinnitusel siiski nibin-nabin täitmata. Mehed kõndisid maha kokku siiski pisut rohkem kilomeetreid kui neid mööda maanteed tulles oleks kulunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles