Kolmeaastane laps kukkus Tartumaal sügavasse kaevu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaev. Illustreeriv foto.
Kaev. Illustreeriv foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna keskpäeval kukkus Tartumaal Konguta vallas Annikoru külas sügavasse veekaevu kolmeaastane laps. Halvimast päästsid lapse kiirelt saabunud tuletõrjujad.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige kinnitusel oli kaev kohalike kinnitusel 13 raket  ehk ligikaudu 13 meetrit sügav. Vett oli kaevu põhjas umbes kolme rakke jagu. Üllatuslikult oskas laps end kuni päästjate saabumiseni pumbanööri abil vee peal hoida.

Päästjad lasksid kaevu nööri külge kinnitatud päästerõnga, millest poiss kinni võttis. Seejärel laskus päästja kaevu ja päästerakmete külge kinnitatud laps tõsteti kaevust välja ning anti kiirabi hoole alla.

Kaevu kõrval lebas pehkinud kaevukaas. Lähemal uurimisel selgus, et poiss oli astunud väikesele ämbriluugi pehkinud kaanele ning vajus sellest läbi.

Kohapealt tulnud teadete kohaselt pääses laps eluga üksnes tänu Puhja päästjate kiirele ja oskuslikule tegutsemisele.

Päästjad juhivad tähelepanu, et kaevud ja augud peavad traagiliste õnnetusjuhtumite vältimiseks olema kindlalt kaetud. 27. juuli hommikul leiti Harjumaal Maardus vanast rohtu kasvanud sulgemata kaevust uppunud naisterahva surnukeha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles