Kas Tartus saab teada, kui puhtas vees sa supled?

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaujula .
Tartu linnaujula . Foto: Ove Maidla

SUPLUSVESI


Kas rannamõnusid nautiv tartlane saab kusagilt teavet, kui puhas või saastunud on ülikoolilinna avalike supluskohtade vesi?

Vastab terviseameti Lõuna talituse vaneminspektor Anatoli Bat­­šinin: Muidugi saab. Terviseamet on Tartumaa avalike supluskohade vee analüüside tulemused kõigile uurimiseks-vaatamiseks välja pannud nii randadesse infotahvlitele kui ka terviseameti kodulehele aadressil terviseamet.ee.

Kus on Tartumaal avalikud supluskohad, mille vee kvaliteeti terviseameti asjatundjad jälgivad?

Seirame Tartumaal viie veekogu ehk Tartus Anne kanali, Emajõe linnaujula, Emajõe vabaujula ning Nõo Veskijärve ja Elvas asuva Verevi järve suplusvee kvaliteeti.

Missugune on neis veekogudes olukord?

Sel rannahooajal on nendes supluskohtades veeproove võetud kolm korda ja analüüsid näitasid, et vesi on seni olnud väga hea.

Kuid terviseameti kodulehel on viimased suplusvee analüüside tulemused üsna vanad ehk 16. juunist. Vahepeal olid ju väga palavad ilmad, palju inimesi käis ujumas.

Teeme analüüse vastavalt avalike supluskohtade seirekalendrile. Viimane on kooskõlastatud veekogu valdaja ehk siis Tartu linnavalitsuse, Nõo vallavalitsuse ja Elva linnavalitsusega.

Neljapäeval käisid meie töötajad jälle avalikest supluskohtadest proove võtmas ja nende proovide tulemused saame esmaspäeval avalikult välja panna.

Silma järgi on vesi praegu näiteks Emajõe linnaujulas väga hea, ilus ja läbipaistev. Sel hooajal ei ole inimesed meile supelrandade kohta ühtegi kaebust esitanud. Tartumaa kõik ametlikud-avalikud supluskohad vastavad nõuetele.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles