Akvarellinäitus viib Tai igavest suve nautima

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Tai kuningriik
Talvine Tai kuningriik Foto: Kiira Karho

Tartu ülikooli botaanikaaias on 5. juulist 20. augustini avatud Kiira Kahro akvarellinäitus «Talvine Tai Kuningriik».

«Sirvides lõunamaade reisireklaame, olen tihti mõelnud, et mis maad need küll on, kus vesi on nii rohe-roheline ja taevas nii sini-sinine. Nüüd nägin ise ära. Veendusin, et mingit pilditöötlust ei ole – kõik ongi päriselt selline,» kirjeldas Kiira Kahro akvarellinäitusel väljapandud töid. «Naeratavad ülisõbralikud inimesed, vürtsikas toit ja smaragdroheline soe merevesi,» lisas ta.

«Kuigi reis Taisse oli Eesti talvel, on Tais igavene suvi,» ütles Kahro. Peaaegu kõik maalid on tehtud kohapeal. «Nendesse on salvestatud selle värviküllase paiga lõhnad, tunded ja meeleolud,» lisas kunstnik.

Akvarellinäitust «Talvine Tai Kuningriik» on võimalik vaadata 5. juulist 20. augustini Tartu ülikooli botaanikaaia õppeklassis iga päev kella kümnest viieni.

Kiira Kahro on sündinud 1955. aastal Võrus. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli vene filoloogina. Juba tudengipõlves käis ta kunstikabinetis, kus teda juhendas Kaljo Põllu. Pärast seda õppis ta Tartus kujutava kunsti kaugõppekursustel, kus tema õpetajateks olid Silvia Jõgever ja Lembit Saarts. Nende kursuste diplomitöö esitas ta 1986. aastal just akvarellitehnikas.

Tai Kuningriik on Aasia üks kõige enam käidavamaid riike, peamiselt Tai looduse hingematva ilu, aastasadu vanade templite, üle maailma tuntud külalislahkuse ja eksootilise köögi pärast. Ja loomulikult meelitab sinna reisima aastaringne soe ning päikseline kliima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles