BMX weekend toob Tartusse Balti karikasarja finaalvõistluse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune BMX Weekend Tähtveres.
Mullune BMX Weekend Tähtveres. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees


27. augustil  algusega kell 12 toimub Tartus Tähtvere Puhkepargis BMXi jalgrattakrossi Balti karikasarja finaalvõistlus.



Võistlema saabuvad paljud Baltimaade tipud, eelkõige naaberriigist Lätist, kellele kuulub esimene olümpiavõitja tiitel aastast 2008. Samuti oodatakse võistlejaid Leedust, Venemaalt, Valgevenest ning Soomest.

Eestis on jalgrattakross suhteliselt uus spordiala, kuid juba kolmandal tegutsemisaastal on välja panna mitu võistlejat, kellel seni on õnnestunud konkurentsis püsida ning erinevatel võistlustel naaberriikides ka medaleid võita. Balti karika finaalvõistluse direktor Kunnar Karu sõnul on eestlaste tase iga aastaga tõusnud. Pöialt saame hoida 5-aastasele Rasmus Kissile,
6-aastasele Graig Milan Meriloole, 7-aastasele Johanna Jakobsonile ja teistelegi võistlejatele, kes kõik kuuluvad spordiklubi Velo nimekirja.
Kõige põnevamat vaatepilti pakuvad kindlasti meeste eliitklassi sõidud, kus raja kiireks läbimiseks hüppeid lennates ületatakse.

28. augustil on kõigil huvilistel võimalus jalgrattakrossi rada proovida, varustuse ja sõidutehnika kohta treenerile küsimusi esitada ning omavahel ka mõõtu võtta. Rada proovima ja võistlema oodatakse kõiki, kellel on kiiver ja jalgratas. Treener Olavi Mändre tutvustab spordiala ning võtab lapsi alates 4. eluaastast vastu uue hooaja treeningutesse.

Tartu jalgrattakrossi rada on Eestis seni ainuke UCI nõuetele vastav rada.
Talvel toimuvad treeningud Tartu sisehallis spordiklubi Velo ruumides.

Lisainfot BMX weekendi ning spordiala kohta leiab raja haldaja Tähtvere Puhkepargi koduleheküljelt www.arena.ee/bmx või Facebookist BMX racing Estonia leheküljelt.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles