Tartu kunstikooli õpilased lõid vanillikastmest Kalevipoja ja hakklihast Vanapagana

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pikase «Hakkliha-Vanapagan» lööb lihtsuse ja minimalismiga.
Jüri Pikase «Hakkliha-Vanapagan» lööb lihtsuse ja minimalismiga. Foto: Tartu kunstikooli kogu

Tartu kunstikooli õpilased uurisid koolitundides Eesti rahvusköögi retsepte ning kohalike juur- ja puuviljade, kala ning liha värve ja vorme. Seejärel kujundasid nad neist toiduaineist kirevad kunstiteosed, mis on seotud eesti rahvakultuuriga.

Nii näiteks sündis rosoljest Muhu kinnas, hakklihast Vanapagan, äädikaräimedest sõlg ja vanillikastmest Kalevipoeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles