Tartu flamenkotantsijad särasid Tampere festivalil

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalal leidis Tamperes aset Põhjamaade suurim ja vanim flamenkofestival, mis on kahekümne kolme aasta jooksul võõrustanud paljusid Hispaania, Skandinaavia ja Soome flamenkokunstnikke ning kuhu tänavu oli kutsutud täispikka kontserti andma Tartu tantsustuudio Duende.

Flamenkofestivali programm koosneb maailmatasemel etendustest, kvaliteetsetest kursustest ja töökodadest. Aastate jooksul on festivalist kujunenud Lõuna-Euroopa tantsude edukas populariseerija.

Duende flamenkorühmade tantsijad olid esimesed eestlased üldse, keda põhjanaabrid oma festivalile on palunud.

Stuudio Duende kunstilise juhi Tiina Pikase sõnul oli nende kontserdi pealkiri «Tartu – the Andalucía of Estonia!». Kontserdi avanumbris esinesid Tampere flamenkotantsijad, kes sel viisil õnnitlesid tartlasi Eesti 100. sünnipäeva puhul.

Lisaks Duende rühmadele osalesid kontserdil flamenkobändi Castano muusikud koos soolotantsija Kalli Pikasega, samuti Soome flamenkokitarrist Toni Jokiniitty, kes on ühe Duende tantsu saatemuusika autor ning kes sõitis mõned kuud tagasi Tamperest ka isiklikult Tartusse, et Lille majas Duendele saadet mängida.

Tiina Pikase sõnul olid soomlased vaimustuses eestlaste esitusest ja imeilusatest kostüümidest. Eestlased olid omakorda elevil soomlaste südamlikust vastuvõtust ja võõrustamisest.

Festivali programmi tegi vapralt kaasa kaks eesti beebit, keda nende emad, üks laulja ja teine tantsija, ei saanud koju jätta. Tamperes käidi bussi ja 50 inimesega. Muidugi avaldasid tamperelased soovi tulla vastukülaskäigule.

Meenutusena olgu lisatud, et ülemöödunud aastal käis tantsustuudio Duende kahe bussi ja saja tantsijaga Tartu sõpruslinnas Pihkvas. Tartu sõpruslinnadest on Duende lisaks Pihkvale ja Tamperele näidanud oma tantsukunsti Lätis Riias, Ungaris Veszprémis, ning Saksamaal Lüneburgis.

Stuudio Duende reis Põhjamaade suurimale flamenkofestivalile sai teoks tänu Tartu linna ja Eesti kultuurkapitali toetusele.

Tartu - The Andalucia of Estonia v 30
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles